U bent nu hier: Home » Wat doet een chiropractor

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor is een medisch beroepsbeoefenaar, die de chiropractie toepast om een scala aan gezondheidsproblemen te genezen. Bij de chiropractor staan de wervelkolom en het zenuwstelsel centraal.

Wervelkolom en zenuwstelsel

De chiropractor gaat ervan uit dat veel gezondheidsproblemen veroorzaakt worden door storingen in de wervelkolom en het zenuwstelsel. Via het zenuwstelsel in de wervelkolom worden immers signalen van de hersenen aan het lichaam (zoals spieren, organen en gewrichten) doorgegeven en vice versa. Een disbalans in dit proces kan voor verscheidene klachten zorgen.

De behandeling

De chiropractor diagnosticeert, behandelt en voorkomt stoornissen aan het bewegingsapparaat en de invloed daarvan op het zenuwstelsel en de algehele gezondheid. Hij zorgt ervoor dat de zenuwbanen weer optimaal functioneren. Op deze manier wordt het biochemisch evenwicht van het lichaam hersteld zodat het lichaam kan genezen.

De chiropractor zal u geen medicijnen voorschrijven, maar u uitsluitend ‘manueel’ behandelen. Dat betekent dat hij specifiek gedoseerde druktechnieken gebruikt om de bewegelijkheid van de wervelkolom te verbeteren. Deze behandeling is nagenoeg pijnloos. Bovendien past de chiropractor speciale technieken toe om de spieren te ontspannen of juist te activeren, zoals een drukpuntmassage of specifieke rekbewegingen.

Chiropractie is overigens een door de overheid erkende eerstelijnsgezondheidszorg. Dat betekent dat u de chiropractor zelf kunt benaderen voor een afspraak. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Bij welke klachten?

Een verstoring van de balans in de wervelkolom en het zenuwstelsel kan zeer uiteenlopende klachten geven. U kunt dan ook voor tal van gezondheidsklachten bij de chiropractor terecht. De meeste klachten zien op lage rugklachten en nekklachten. Denk aan spit, hernia, ischias, artrose, hoofdpijn, migraine, duizeligheid, whiplash en aangezichtspijn.

De chiropractor helpt u echter ook als u last heeft van arm- of beenklachten (zoals tintelingen, gevoelloosheid, RSI, tennisarm, carpaal tunnelsyndroom of voetklachten), van rugklachten tijdens de zwangerschap of als u problemen heeft met een huilbaby.

LetselschadeUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail ons
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy