U bent nu hier: Home » Vergoeding chiropractie na een ongeluk

Vergoeding chiropractie na een ongeluk

U bent betrokken geweest bij een ongeval, zoals een kopstaart-botsing. In het gunstigste geval houdt u hier slechts spierpijn aan over. De kans is echter aanwezig dat u een whiplash oploopt, waarbij u naast rug- en nekklachten last krijgt van tal van andere symptomen. De chiropractor kan hulp bieden bij uw klachten. Als een ander aansprakelijk is voor uw letsel, kunt u de kosten van de chiropractor bovendien vergoed krijgen.

Klachten na ongeluk

Na een ongeval, met name een verkeersongeval, kunt u last krijgen van rug- en nekpijn. Uw hoofd is wellicht door de klap eerst met kracht naar achteren geslingerd en vervolgens naar voren, waardoor u een whiplash opliep. Naast rug- en nekklachten kunt u ook last krijgen van hoofdpijn, tintelingen of gevoelloosheid in handen of armen, duizeligheid, misselijkheid, concentratievermindering of gezichtsverlies.

Met al deze klachten kunt u terecht bij een chiropractor. Deze richt zich op stoornissen in het functioneren van het bewegingsapparaat in relatie met het zenuwstelsel. Hij kan blokkades opheffen en corrigeren. Dit doet hij door op bepaalde punten van het lichaam met zijn handen druk uit te oefenen.

Kosten chiropractie

Chiropractie behoort tot de zogeheten eerstelijnszorg. Dat betekent dat u zelf een afspraak met een chiropractor kunt maken en dat u geen verwijzing van de huisarts nodig heeft.

Dit is dan ook de reden dat de behandelingen van de chiropractor niet in het basispakket van de zorgverzekeringen zitten. Het is wel mogelijk dat u aanvullend verzekerd bent. Als dit zo is, dan geldt géén verplicht eigen risico van € 350,-- of hoger. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar.

Weet u niet of u aanvullend verzekerd bent? Neem dan contact op met u zorgverzekeraar.

Vergoeding kosten chiropractor

U maakt kosten voor de chiropractor als u niet aanvullend verzekerd bent, óf als u meer behandelingen nodig heeft dan uw verzekeraar vergoedt. U dient de behandelingen in dat geval immers uit eigen zak te betalen.

Als een ander aansprakelijk is voor uw klachten, dan kunt u uw kosten verhalen op die ander. Een ander zal aansprakelijk zijn als hij schuld heeft aan uw ongeval, bijvoorbeeld als u van achteren bent aangereden. De aansprakelijke veroorzaker van uw ongeval zal uw kosten (‘letselschade’) dienen te vergoeden, dus ook de kosten van de chiropractor.

Gratis bijstand Brokking & Jessurun Juristen

Het is belangrijk dat u zich bij het claimen van letselschade op de aansprakelijke veroorzaker laat bijstaan door een letselschade advocaat of andere letselschadespecialist. Deze beschikt niet alleen over de juiste juridische kunde, maar ook over de noodzakelijke medische kennis.

Wij werken nauw samen met Brokking & Jessurun Juristen. Dit is een letselschadebureau waar uitsluitend letselschadespecialisten en -juristen werken, die jarenlange ervaring hebben op het gebied van letselschade. Zij nemen u graag het gehele letselschadetraject uit handen, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

U hoeft niet bang te zijn voor hoge kosten van deze rechtsbijstand. De aansprakelijke veroorzaker is namelijk wettelijk verplicht óók uw kosten voor rechtsbijstand te vergoeden. De rekening wordt dan ook rechtstreeks aan de tegenpartij gezonden. U betaalt niets.

Meer weten?

Twijfelt u of u iemand aansprakelijk kunt stellen voor uw letselschade? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

LetselschadeUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail ons
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy