U bent nu hier: Home » Chiropractie bij whiplash

Chiropractie bij whiplash

Een whiplash wordt meestal geassocieerd met een auto-ongeval. Toch kan een whiplash ook in andere situaties worden opgelopen. Denk aan sportblessures, een duik in ondiep water, een val van de trap of door een harde duw van achteren. De klachten zijn zeer uiteenlopend. De chiropractor kan helpen bij het verlichten van pijn of bij het bespoedigen van het herstel.

Wat is een whiplash?

Een whiplash is een heftige, snelle beweging van nek en hoofd. Deze beweging kan vergeleken worden met een zweepslag (in het Engels: whiplash). Door de plotselinge beweging kunnen wervels en weefsels, zoals spieren, pezen en zenuwen, worden beschadigd. Een zenuw kan bijvoorbeeld bekneld raken en hevige pijn veroorzaken.

Symptomen whiplash

In veel gevallen zullen de klachten pas optreden na 12 uur of een aantal dagen. In uitzonderlijke gevallen ontwikkelen de klachten zich pas na enkele maanden of zelfs jaren.

De meeste whiplashslachtoffers krijgen last van een stijve nek, duizeligheid, misselijkheid, lage rugpijn en uitstralende pijn naar armen en gezicht. Andere symptomen zijn krachtverlies in armen, evenwichtsstoornissen, oorsuizen, slecht zien, slaap- en concentratieproblemen, vermoeidheid en prikkelbaarheid.

Chiropractie bij whiplash

De beschadigingen van spieren, pezen of zenuwen zullen over het algemeen niet zichtbaar worden op een röntgenfoto. Veel slachtoffers die bij de Eerste Hulp terechtkomen, worden dan ook zonder diagnose naar huis gestuurd. Het is echter belangrijk om u na een whiplashtrauma zo spoedig mogelijk te laten onderzoeken, bij voorkeur door een chiropractor.

De chiropractor is in staat eventueel letsel op te sporen, zelfs als de klachten zich nog niet hebben geopenbaard. U wordt lichamelijk onderzocht en uw algehele gezondheidssituatie wordt besproken. Als daarvoor aanleiding is, begint de chiropractor met de behandeling. Daarbij gebruikt hij druktechnieken, waarmee getracht wordt de bewegelijkheid te bevorderen en spanningen weg te nemen. Hierdoor krijgen omliggende zenuwen meer ruimte zodat ze hun functie weer op kunnen pakken. Uw klachten kunnen afnemen of zelfs helemaal verdwijnen. Het resultaat is afhankelijk van de ernst en duur van de klachten. Uw chiropractor vertelt u hier graag meer over.

Rechtsbijstand bij whiplash

De kans is groot dat een ander aansprakelijk is voor uw letsel. Denk aan de situatie waarin u van achteren bent aangereden. In dat geval is het verstandig rechtsbijstand in te schakelen. Met professionele hulp kunt u namelijk uw letselschade verhalen op de aansprakelijke veroorzaker van uw ongeval. Onder letselschade vallen ook de kosten die u maakt voor behandelingen van de chiropractor.

Wij werken nauw samen met Brokking & Jessurun Juristen. Dit is een integer en betrouwbaar letselschadebureau, waar uitsluitend letselschadejuristen en -experts werken. Zij kunnen u het gehele aansprakelijkheidstraject uit handen nemen, zodat u zich kunt concentreren op uw herstel. U hoeft overigens niet bang te zijn voor hoge kosten. Oók de kosten van rechtsbijstand zullen vergoed moeten worden door de aansprakelijke veroorzaker. De rekening van Brokking & Jessurun wordt daarom rechtstreeks naar de tegenpartij gezonden.

LetselschadeUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail ons
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy