U bent nu hier: Home » Drenthe » Hoogeveen » Chiropractie Hammink

Chiropractie Hammink

Het Haagje 109
7902 LD Hoogeveen (Drenthe)
Tel: 0528 746020
Fax: -
KvK: 53795547
Afbeelding › Chiropractie Hammink Chiropractie Hammink is een praktijk voor Chiropractie. Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze die zich bezig houd met het behandelen van aandoeningen die voortkomen uit het niet goed functioneren van het bewegingsapparaat, in het bijzonder de wervelkolom. In de wervelkolom ligt het centraal zenuwstelsel. Indien de wervelkolom niet goed functioneert ontstaan er spanningen in het zenuwstelsel. Door de wervelkolom beter te laten functioneren kunnen zenuwimpulsen onbelemmerd hun doel bereiken waardoor organen en weefsels beter kunnen functioneren.

De meeste klachten die een chiropractor behandelt betreffen klachten aan rug, schouders en nek. Ook hoofdpijn, vermoeidheid en tintelingen en pijn in armen en benen komen veel voor. Heleen Hammink heeft zich gespecialiseerd in behandeling van baby's en kinderen. Veel voorkomende klachten bij baby's zijn veel huilen zonder aanwijsbare oorzaak, darmkrampjes en voorkeursliggingen. Bij het oudere kind kan een chiropractor helpen bij pijnklachten, maar ook bedplassen en leer- en concentratieproblemen.

Heleen Hammink heeft zich gespecialiseerd in chiropractische behandeling met zachte technieken, onder andere Network Spinal Analysis. Het in de volksmond welbekende 'bottenkraken' is hiermee lang niet altijd nodig.

Wat is Network Spinal Analysis (NSA)?

NSA is een nieuwere, uitzonderlijk zachte maar toch – en misschien juist daardoor – zeer effectieve methode om rug-, nek- en andere wervelkolom gerelateerde problemen te behandelen. Het basis idee is dat een gezonde wervelkolom in staat is de dagelijkse spanningen op te lossen.

Het menselijke organisme is, door het aangeboren zelf herstellend vermogen van het lichaam, in staat zichzelf te helen. Daarin speelt het zenuwstelsel een cruciale rol. Het zenuwstelsel zorgt namelijk voor aansturing van alle lichamelijke, geestelijke en emotionele processen. De conditie van ons zenuwstelsel is daarmee cruciaal voor ons welbevinden.

Ons lichaam functioneert als een database, die zich in de loop van het leven vult met informatie. Dagelijkse ervaringen beïnvloeden ons zenuwstelsel. Zo veranderen stressfactoren de spanning in het centrale zenuwstelsel en herbergen daarmee onze individuele vaardigheden.

NSA is een natuurlijke en holistische benadering om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen. Door zelfregulering van het lichaam worden spanningen verminderd en word het natuurlijke evenwicht hersteld.

Lichte NSA aanrakingen op de juiste plaats in de wervelkolom met de vingertoppen van de chiropractor zijn voldoende om gespannen delen van het lichaam zich te laten ontspannen. Hiermee word pijn verlicht. Voor een gezonde rug is NSA een zeer effectieve methode. Ze is aangenaam, licht, natuurlijk en systematisch.

NSA is ontwikkeld in de Verenigde Staten door Dr Donald Epstein.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Introductie video onbekend
Werkgebied onbekend
Sociale media:
Vind dit bedrijf leuk, deel deze pagina met familie & vrienden:
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy